Ajankohtaista

Julkaistu 7.09.2021

Kysymyksiä kulttuurista -sarja 17.9. Mikkelissä: "Kuinka kulttuurialan osaajia houkutellaan alueellemme?"

Livelähetyksen vieraaksi saapuu Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen, ja häntä haastattelee taiteilija ja graafinen suunnittelija Eevamari Lahtinen.

Kysymyksiä kulttuurista -sarja tuo itäisen Suomen kaupunkien ja maakuntien taiteilijat ja päättäjät  kulttuurin äärelle. Kysymykset on kerätty elokuussa asukkailta ja toki taiteilijallakin on vapaus esittää omiaan halutessaan.

Toinen live tehdään perjantaina 17.9. klo 10.30-10.45. Mikkelistä ja lähetystä pääsevät seuraamaan kaikki kiinnostuneet Facebook-kanavamme kautta, ja tallenteen näkee myöhemminkin. Vieraaksi saamme Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosen, ja häntä haastattelee Mikkelistä kotoisin oleva taiteilija ja graafinen suunnittelija Eevamari Lahtinen.

Mikkelistä ja Etelä-Savosta on esitetty muun muassa seuraavia kysymyksiä ennakkoon:

- Miten taide ja kulttuuri näkyvät Mikkelin visio -tai strategiasisällöissä? Kuinka taide- ja kulttuurialan osaajia houkutellaan alueelle?

- Mitä pysyvää kulttuurin unelmavuodet tuovat mukanaan? Miten kulttuurin unelmavuosi tulee vaikuttamaan vaikeimmin vammaisten elämään? Löytyykö tahtoa ja osaamista tarjota kulttuurielämyksiä ihan kaikille?

- Miten keskuspaikkakuntien ja pienten ympäryskuntien välistä kulttuurista vuorovaikutusta ja yhteistyötä aiotaan jatkossa edistää?

- Miksi kirjastolaitosta ja taidemuseota kiristetään ja kurjistetaan, sen sijaan että niitä kehitettäisiin ja kohotettaisiin?

Ainakin osaan saamme kuulla pian vastauksen, tervetuloa seuraamaan lähetystä täältä!

PS. Kysymyksiä otamme edelleen vastaan info@saimaailmio2026.fi