Ajankohtaista

Julkaistu 2.09.2021

"Onko rohkeutta? Löytyykö rahaa?" - kysymyksiä kulttuurista -sarja alkaa 13.9. Joensuusta

Ensimmäisen lähetyksen vieraaksi saapuu Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen, ja häntä haastattelee joensuulainen tanssija Arvo Saarinen.

Kysymyksiä kulttuurista -sarja käynnistää somessa syksyn livelähetykset, joissa itäisen Suomen kaupunkien ja maakuntien taiteilijat ja päättäjät kohtaavat kulttuurin äärellä.

Kysymyksiä on voinut lähettää elokuun ajan somen tai sähköpostin kautta - kiitos kaikille osallistuneille, laitoitte todellakin kiperiä mutta asiallisia tiedusteluita tulemaan!

Ensimmäinen taitelija ja päättäjä -live tehdään maanantaina 13.9. klo 10.30-10.45. Facebook-kanavamme kautta, ja tallenteen sieltä pääsee näkemään myöhemminkin. Vieraaksi saamme Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan Markus Hirvonen ja häntä haastattelee joensuulainen tanssija-näyttämötaistelija Arvo Saarinen.

Pohjois-Karjalasta ja Joensuusta on esitetty muun muassa seuraavia kysymyksiä ennakkoon:
- Kuinka saisimme kulttuurihyvinvointia kylille ja lähiöihin?
- Kuinka olette sitoutuneet parantamaan alueen taiteilijoiden työmahdollisuuksia ja -hyvinvointia - sekä koronan aikana että sen jälkeen?

- Miten myös maakunnan pienempien kuntien huikeat kulttuurikohteet saadaan yhä useamman saavutettaville? Hop-on-hop-off-bussi kesällä kiertämään kulttuurikohteita! Palvelisi paikallisia ja turisteja. Onko tahtoa? Onko rohkeutta? Löytyykö rahaa?

Ainakin osaan saamme kuulla pian vastauksen, tervetuloa ensimmäiseen lähetykseen täältä!

PS. Kysymyksiä otamme edelleen vastaan info@saimaailmio2026.fi