Ajankohtaista

Julkaistu 4.11.2020

Saimaa kaikille -konttikiertue julistaa Saimaan vuosikymmenen alkaneeksi!

Saimaa-ilmiön valoa hehkuva kontti rantautuu viiteen Itä-Suomen yhteisen kulttuuripääkaupunkihankkeen keskuskaupunkiin marras—tammikuun aikana.

Kiertue alkaa Joensuun joulutorilta maanantaina 23.11. tarjoten tapaamisia ja puhetta kulttuurista läpi viikon.  Sen jälkeen matka jatkuu Kuopioon (vko 49), Mikkeliin (vko 50) ja jouluisissa merkeissä Lappeenrantaan (vko 51). Tammikuussa Saimaa-ilmiön kiertue huipentuu Savonlinnaan, ja se näkyy ja kuuluu sen jälkeen myös pääkaupunkiseudulla.

Tempaus on osa Savonlinnan ja samalla koko Saimaan alueen hakua Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.

”Kontin ohjelman punaisena lankana on tuleva yhteinen kulttuuristrategia, jossa teemoina ovat muun muassa kaupunki alustana, tunnistaminen ja tunnustaminen ja uusi yhteistyö. Näiden teemojen ympärille ja innoittamina osallistetaan vierailijoita ja jututetaan päiväkahvien äärellä kaupunkimme päättäviä tahoja, matkailupuolen ja hyvinvointipalveluiden toimijoita, somekasvoja, järjestökentän väkeä ja esittävän taiteen toimijoita,” kertoo projektijohtaja Sari Kaasinen.

Yksi kiertueen pääviesteistä on se, että Saimaan vuosikymmen alkaa tässä ja nyt.

”Saimaa-ilmiö on alueemme positiivinen muutosvoima. Kaikki sai alkunsa yhteisestä tahtotilasta hakea Savonlinnalle Euroopan kulttuuripääkaupunkistatusta vuodelle 2026, mutta tavoittelemme tällä jotain vieläkin suurempaa. Kun voitamme, taide ja kulttuuri tuovat alueellemme työtä, kansainvälisiä yhteyksiä ja ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Viime kesä näytti sen, että meillä on kaikkea sitä mitä maailma tällä hetkellä kaipaa, nyt tehtävänämme on tuoda alueemme ainutlaatuisuus kaikkien löydettäväksi,” Kaasinen toteaa.

Tilaa uutiskirje. Saat kaikki uutiset ja tapahtumat kätevästi sähköpostiisi.