Tapahtumia, tapaamisia ja työpajoja

Olemme mukana Itä-Suomen alueen tapahtumissa sekä järjestämme yleisötilaisuuksia ja työpajoja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tehdään yhdessä Saimaa-ilmiö!

Saimaa-ilmiön Sytyttäjien rengasmatka Itä-Suomessa rantautuu Lappeenrantaan!

Itä-Suomen yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Saimaa-ilmiö on saanut keulakuvikseen kolme tuttua ja valovoimaista itäsuomalaista kulttuuripersoonaa. Jani Halme, Saimi Hoyer ja Sari Kaasinen aloittavat osa-aikaisen työn tammikuun alussa. Sytyttäjiksi nimetty kolmikko lähtee tammikuussa rengasmatkalle Itä-Suomeen. Tilaisuus järjestetään Kehruuhuoneella (Kristiinankatu 20) klo 16.30.

Itä-Suomen yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Saimaa-ilmiö on saanut keulakuvikseen kolme tuttua ja valovoimaista itäsuomalaista kulttuuripersoonaa. Jani Halme, Saimi Hoyer ja Sari Kaasinen aloittavat osa-aikaisen työn tammikuun alussa.

Parikkalan ja Helsingin Punavuoren välillä sukkuloiva Jani Halme on toimittaja, mediapersoona ja propellipää, joka voitti vuonna 2017 Suuren journalistipalkinnon vuoden parhaasta journalistisesta teosta. Palkinto tuli Halmeen tekemästä Kotimaan katsaus -videosarjasta, jossa hän lukee ääneen paikallislehtien kaikkein pienimpiä uutisia. Hän on toiminut myös Uutisvuoto-ohjelman kapteenina.

Saimi Hoyer on Hotelli Punkaharjun yrittäjä, joka on kohottanut vahvalla karismallaan ja päättäväisyydellään itäsuomalaisten ylpeyttä ainutlaatuisesta elinympäristöstään. Hänen tarinansa itäsuomalaisen luonnon kauneudesta ja erityisesti sienestyksestä on tavoittanut laajan yleisön sekä Suomessa että ulkomailla. Saimaalle saapuva italialaisten matkailijavirta on pitkälti Saimin ansiota.

Rääkkylässä asuva Sari Kaasinen on suomalainen laulaja-lauluntekijä, kanteleensoittaja ja kansanmusiikkialan vaikuttaja. Parhaiten hänet muistetaan maailmallakin menestyneen Värttinä-yhtyeen perustajajäsenenä. Sari on toiminut Saimaa-ilmiö -hanketiimin vetäjänä jo kuluvan syksyn ajan.

Sytyttäjiksi nimetty kolmikko lähtee tammikuussa rengasmatkalle Itä-Suomeen. Tilaisuuksia järjestetään Joensuussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Savonlinnassa ja Mikkelissä.

Tilaisuus järjestetään Kehruuhuoneella (Kristiinankatu 20) klo 16.30 

OHJELMA

klo 16.30

Tervetuloa! Sari Kaasinen, Saimaa-ilmiön ylimaakunnallisen Sillanrakentajat -valmistelutiimin puheenjohtaja ja sytyttäjä.

klo 16.45

SYTY SAIMAALLE! Saimi Hoyer, yrittäjä ja sytyttäjä.

klo 17.05

Lappeenrannan Tanssiteatterin esitys

klo 17.20

SAIMAAN VUOSIKYMMEN. Jani Halme, toimittaja, mediapersoona ja sytyttäjä.

klo  17.40

Sytyttäjien loppusanat ja Ilmiömäisten tunnustusten jako.

Varaa päivä jo kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan!

  • 23.01.2020 - 23.01.2020
  • Kehruuhuone (Kristiinankatu 20)


<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su