Itäsuomalaisen tanssin tulevaisuuden askeleet 22.1.2021 klo 13.00 

Saimaa-ilmiö 2026 kutsuu alueelliset tanssitoimijat visioimaan tulevaisuuden itäsuomalaista tanssikenttää.

Saimaa-ilmiö 2026 on neljän itäsuomalaisen maakunnan (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo, Etelä-Karjala) yhteinen ponnistus hakea Euroopan kulttuuripääkaupunkititteliä vuodelle 2026, Savonlinna nimettynä kaupunkinaan. Kulttuuripääkaupunkihaku usean vuoden prosessina luo mm. yhtenäisyyttä alueen toimijoiden sekä maakuntien välille, ja luo uusia yhteyksiä niin paikallisiin kuin eurooppalaisiin yhteisöihin. Saimaa-ilmiössä eletään tällä hetkellä kiireistä aikaa, koska hakukirjan sisältöjä kerätään parhaillaan yksien kansien väliin. Valmis, 100-sivuinen hakukirja tulee olla toimitettuna Opetus-ja kulttuuriministeriöön 23.4.2021, ja valmiit sisällöt tulee olla kirjassa viimeistään helmikuun lopussa.

Itä-Suomessa tanssi on erityistä ja leimallinen osa alueen kulttuurista imagoa. Alue tunnetaan tanssista, musiikista ja laulusta. Karjalaiset ja savolaiset tanssilavat, tapahtumat ja tanssiyhteisöt ovat merkittävä osa saimaalaista identiteettiä sekä kulttuurihistoriaa.

Haluamme keskustella avoimesti nyt hakukirjassa olevista sisällöistä sekä niiden ohella yleisesti siitä, millainen on itäsuomalaisen - tai saimaalaisen - tanssikentän tulevaisuus? Kutsumme alueen tanssin oppilaitokset, tapahtumat sekä yhdistykset keskustelemaan yhdessä itäsuomalaisesta tanssista: Miten voisimme yhdessä tehdä itäsuomalaisesta tanssikentästä entistä tunnetumpaa ja Itä-Suomesta kiinnostavan paikan tuottaa tanssitaidetta? Millaiset askelmerkit asetamme tulevaisuuteen? Millaisia ohjelmasisältöjä on jo olemassa tulevaan hakukirjaan ja millaista lisäarvoa Saimaa-ilmiön myötä syntyvä itäsuomalainen tai eurooppalainen yhteistyö tuoda kentän olemassa oleviin rakenteisiin?

Tervetuloa keskustelemaan virtuaalisesti 22.1. klo 13 alkaen. Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen etukäteen 21.1. mennessä osoitteessa: www.saimaailmio2026.fi/tanssi2201 Kutsu kokoukseen lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuuden alkua.

Runsasta keskustelua ja visiointia odottaen,

Saimaa-ilmiö 2026 -hankkeen aluekoordinaattorit Jarkko Kääriäinen ja Minna Valonen

Paikka: Microsoft Teams -alusta

Kohderyhmä: Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan tanssitaiteen parissa toimivien yhdistysten, oppilaitosten ja tapahtumien edustajat

Aika: 22.1.2021 klo 13.00 - 15.00

Ilmoittautuminen 21.1.2021 mennessä alla olevalla lomakkeella.

Lisätietoja:
Jarkko Kääriäinen, aluekoordinaattori, Pohjois-Savo

p. +358 50 4368 108 | jarkko.kaariainen@savonlinna.fiMinna Valonen, aluekoordinaattori, Pohjois-Karjala

p. +358 50 5672628 | minna.valonen@savonlinna.fi 

Kirjoita koko nimesi.
Kirjoita sähköpostiosoitteesi.
Kirjoita organisaatiosi nimi.
Kirjoita postitoimipaikkasi.
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet ja numerot.

Rekisteriseloste>